Blog
30
06
2011

Οι τροφές που μας παχαίνουν

Από dimitranaskari 0

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν μας επιτρέπουν να χάσουμε βάρος, αλλά υπάρχουν ορισμένες τροφές που συμβάλλουν στην απόκτηση πρόσθετου βάρους με τα χρόνια, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal of Medicine. Η έρευνα αυτή που διεξήχθη για πάνω από 20 χρόνια, έδειξε ότι περισσότεροι από 100,000 άνδρες και γυναίκες, των οποίων το βάρος μετριόταν ανά 4 χρόνια, είχαν πάρει 1,5 με 2 κιλά αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει γύρω στα 8 κιλά στα 20 χρόνια.

Κύριος εχθρός της σιλουέτας μας, σύμφωνα με την έρευνα, αποδεικνύεται η πατάτα σε όλες της τις μορφές (τηγανιτές, τσιπς και λιγότερο βραστές ή σε πουρέ). Αυτό ίσως έχει να κάνει, όπως λένε οι ερευνητές, με το γεγονός ότι το άμυλο και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα και την ινσουλίνη, δημιουργώντας το συναίσθημα της πείνας και κάνοντάς μας να τρώμε ακόμη περισσότερο στο επόμενό μας γεύμα.

Αναψυκτικά, αλκοόλ και επεξεργασμένο κρέας είναι υπεύθυνα κι αυτά με τη σειρά τους στην αύξηση του βάρους μας μέσα στα χρόνια. Από την άλλη, υπάρχουν τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, όπως το γιαούρτι, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά. Δε σημαίνει ότι δεν περιέχουν κι αυτές λίπη και θερμίδες, απλά τρώγοντάς τέτοιες τροφές συχνά μας βάζει σε ένα πρόγραμμα και μας κάνει να αποφεύγουμε άλλα πιο ανθυγιεινά φαγητά.

Τέλος, η έρευνα καταδεικνύει τη σημασία της άσκησης και γυμναστικής, αλλά και του ύπνου στη διατήρηση της σιλουέτας μας. Άνθρωποι που αθλούνταν και κοιμόντουσαν 8 ώρες την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε τη διατροφή μας πιο σοβαρά;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply