Blog
28
11
2011

Τροφές για αποτοξίνωση

Από dimitranaskari 0

Αρχή της εβδομάδας σήμερα και μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό με μια φέτα λεμόνι. Βοηθάει το σώμα να αποτοξινωθεί και να κάψει λίπος, ενώ βοηθάει και στην πέψη. Προσθέστε στη διατροφή σας πολλά σκούρα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, σέσκουλα, μπρόκολα. Θα ωφελήσουν όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά θα βοηθήσουν και το σώμα μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες του περιβάλλοντος. Το πράσινο τσάι, πλούσιο σε κατεχίνες,  βοηθάει καταλυτικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Ισορροπημένη και “καθαρή” διατροφή δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς φρούτα, πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά. φυτικές ίνες. Το λάχανο για πολλούς λαούς συμβολίζει καλη τύχη και ευημερία ειδικά στην αλλαγή κάθε χρόνου, αλλά έχει και την ικανότητα να ‘καθαρίζει το συκώτι’.

artichoke

Οι αγκινάρες βοηθούν ιδιαιτέρως στην αποτοξίνωση του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης, όπως και τα παντζάρια, που χάρη στις φυτικές τους ίνες αυξάνουν την παραγωγή των αντιοξειδωτικών ενζύμων, που και αυτά με τη σειρά τους καθαρίζουν το συκώτι και την χοληδόχο κύστη από τις τοξίνες.  Τέλος, καλοί φίλοι για το συκώτι είναι και το τζίντζερ και το σκόρδο.

Η εβδομάδα μας, λοιπόν, ξεκινάει με γυμναστική, pilates και τροφές για αποτοξίνωση.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply