Blog
15
02
2012

Τρέχουμε … για καλό σκοπό

Από dimitranaskari 0

Το jogging κάνει καλό, το ξέρουμε, αλλά τώρα βρήκαμε έναν επιπλέον λόγο για να τρέχουμε. Τρέχουμε όχι μόνο για να αποκτήσουμε καλή φυσική κατάσταση, αλλά και για να βοηθήσουμε και να αναπτύξουμε σχέσεις με τους κοντινούς μακρινούς μας γείτονες.

Το Good Gym είναι μια κίνηση πολιτών, που ξεκίνησε στο Λονδίνο από την επιθυμία ανθρώπων να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από αυτές που φαίνεται να πληθαίνουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Το Good Gym, μια πρωτοβουλία του Social Lab, προσφέρει σε ανθρώπους που θέλουν να γυμναστούν ένα λόγο παραπάνω να το κάνουν δίνοντας τους την ευκαιρία να προσφέρουν και κοινωνικό καλό. Μπορούν να συνδυάσουν την άσκησή τους με το να επισκεφτούν ηλικιωμένους ή με κινητικές δυσκολίες ανθρώπους στο σπίτι τους, να τους παραδώσουν μια εφημερίδα, φρούτα ή ό,τι άλλο, να βοηθήσουν σε τυχόν εργασίες (π.χ. στον κήπο) ή και απλά να έχουν μια φιλική συζήτηση.

Το Good Gym ‘συστρατεύει’ εκείνους που γυμνάζονται ήδη, αλλά και εκείνους που θέλουν να γυμναστεί ή που επιθυμούν απλά να βοηθήσουν.  Οι ίδιοι οι άνθρωποι του Good Gym διασφαλίζουν την ασφάλεια των δρομέων του, παρέχουν συμβουλές και running tips και λειτουργούν ως συνεκτικός δεσμός ανάμεσα στους δρομείς και τους κατοίκους που έχουν ανάγκη. Μπορεί κανείς εύκολα να γραφτεί και να προγραμματίσει πότε θα τρέξει είτε μετά τη δουλειά του είτε το Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, λειτουργεί στο Ανατολικό Λονδίνο και σιγά σιγά επεκτείνεται. Τι λέτε θα μπορούσαμε να το κάνουμε και εδώ;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply