Blog
12
09
2011

Ο όλο και πιο βαρύς κόσμος μας

Από dimitranaskari 0

Ο κόσμος μας βάρυνε, όχι μόνο λόγω κλίματος και οικονομικής κρίσης, αλλά και σε κιλά.

Μπορεί να έχουμε αρχίσει όλο και περισσσότερο να προσέχουμε τη διατροφή μας, αλλά τα επίπεδα παχυσαρκίας έχουν διπλασιαστεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέες έρευνες που δημοσιεύτηκαν φέτος στο Βρετανικό περιοδικό, The Lancet. Και φαίνεται ότι ξεπερνά στενά γεωγραφικά και πολιτισμικά όρια.

Άνθρωποι από τα νησιά του Ειρηνικού, όπως οι Αμερικάνικες Σαμόα είναι, σύμφωνα με μία από τις έρευνες, οι πιο βαρείς άνθρωποι του κόσμου, ενώ στις αναπτυγμένες χώρες οι Αμερικάνοι είναι οι παχύτεροι και οι Ιάπωνες οι πιο λεπτοί.

Το 1980, περίπου το 5% των ανδρών και 8% των γυναικών παγκοσμίως ήταν υπέρβαροι. Τα ποσοστά αυτά έφτασαν το 2008 να είναι κοντά στο 10% για τους άνδρες και στο 14% για τις γυναίκες. Πρακτικά αυτό σημαίνει 205 εκατομμύρια άνδρες και 297 εκατομμύρια γυναίκες ήταν παχύσαρκοι και σε αυτά τα νούμερα έρχεται να προστεθεί και 1.5 δισεκατομμύρια υπέρβαρων ενηλίκων.

Μήπως ήρθε η ώρα να προσέξουμε ακόμη περισσότερο τη διατροφή μας και να βάλουμε την άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply