Blog
16
02
2013

Οι 5 ευεργετικές δράσεις του λεμονιού

Από dimitranaskari 0

Δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας! Συνοδεύει σχεδόν καθημερινά την διατροφή μας, προσθέτοντας γεύση και άρωμα στο φαγητό μας, αλλά και δρώντας ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Ο λόγος για το λεμόνι, που αποδεικνύεται ένας καλός φίλος για την υγεία μας και ειδικά ο χυμός του που χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει, μας βοηθάει να αποτρέψουμε ή/και να προλάβουμε κρυολογήματα και ασθένειες.

Πηγή: morberg (flickr)

Πηγή: morberg (flickr)

Πλούσια και σε βιταμίνη C, τα λεμόνια θωρακίζουν τον οργανισμό μας ενάντια στη γρίπη και ο χυμός τους όταν αναμειχθεί με μέλι απαλύνει τον πονόλαιμο. Πέρα απο τη βιταμίνη C, τα λεμόνια περιέχουν και αρκετή ποσότητα καλίου, που δίνει στο σώμα σας έξτρα δύναμη.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα εξαιρετικό πρωινό αντιοξειδωτικό για το στομάχι, φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο ποτήρι με χλιαρό νερό, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Ενώ τα λεμόνια μπορεί να είναι αρκετά όξινο, δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στα υγρά του σώματος, που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του σώματος.

Αρκεί μόνο μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού κάθε μέρα για το κιτρικό οξύ του χυμού του να βοηθήσει στην αποφυγή δημιουργίας της πέτρας στα νεφρά.

Θέλετε και άλλους λόγους πέρα από το υπέροχο άρωμά του;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply