Blog
21
04
2011

Οι όχι και τόσο υγιεινές συνήθειες της νεαρής μητέρας

Από Elina Vaki 0

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να υιοθετούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής όταν μένουν έγκυες, αλλά νεαρές μητέρες  με μικρά παιδιά φαίνεται ότι αθλούνται λιγότερο και τρώνε χειρότερα από άλλες γυναίκες της ηλικίας τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η νέα έρευνα Project EAT, που διεξήχθη σε 838 γυναίκες και 682 άνδρες ηλικίας 25 ετών κατά μέσο όρο στις Η.Π.Α. και τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται στους New York Times.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεαρές μητέρες κατανάλωναν πολύ περισσότερες θερμίδες, κυρίως από κορεσμένα λιπαρά και αναψυκτικά, και ασκούνταν τουλάχιστον μία ώρα λιγότερο από τις συνομήλικές τους γυναίκες, που δεν είχαν παιδιά. Οι νεαροί μπαμπάδες ασκούνταν και αυτοί λιγότερο από τους συνομιληκούς τους, αλλά η διατροφή τους δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα και δεν εμφανίζονταν να έχουν πάρει πρόσθετα κιλά.

“Εκείνο που έχει σημασία”, σύμφωνα με την Jerica M. Berge, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, “είναι ότι οι νεαροί γονείς βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο να αλλάξουν οι διατροφικές τους συνήθειες, που θα έχουμε αντίκτυπο μακροχρόνια στην υγεία τους και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να τους υποστηρίξουμε”. Αυτό προσπαθεί να δείξει και η έρευνα αυτή.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply