Blog
07
02
2019

Οι μύθοι του pilates

Από Elina Vaki 0

Οι μύθοι του pilates. Πολλοί και διάφοροι: είναι μόνο για γυναίκες, αφού δεν ιδρώνω, άρα δεν γυμνάζομαι αρκετά, και τα λοιπά και τα λοιπά… Ήρθε η ώρα να τους καταρρίψουμε..

Μύθος νο1: Το πιλάτες δεν είναι αρκετά δυνατό.

Το πιλάτες μπορεί να φαίνεται εύκολο, καθώς δεν μοιάζει καθόλου με την γυμναστική που έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε στα γυμναστήρια. Ωστόσο απαιτεί εξαιρετική συγκέντρωσηακρίβεια και συντονισμό για να εκτελεστούν σωστά οι ασκήσεις. Χτίζει το σώμα από μέσα προς τα έξω, ενεργοποιώντας και δυναμώνοντας τους κοιλιακούς, απαραίτητους τόσο για τις πιο απλές ασκήσεις κοιλιακών όσο και τις πιο προχωρημένες “ακροβατικές” ασκήσεις του πιλάτες.

Μύθος νο2:

Το πιλάτες είναι βαρετό. Πώς μπορεί μια γυμναστική που βελτιώνει τη φυσική δύναμη και αντοχή, τεστάρει την ισορροπία, βοηθάει στην ευλυγισία και το συντονισμό να γίνεται βαρετή; Με τη συνοδεία της κατάλληλης μουσικής και την απαραίτητη εναλλαγή των ασκήσεων, κάθε μάθημα αποκτά από μόνο του ενδιαφέρον.

Μύθος νο3: Με το πιλάτες δεν χάνεις βάρος.

Μπορεί το πιλάτες να μην είναι αερόβια άσκηση, ωστόσο αυξάνει το μεταβολισμό, βελτιώνει τον μυική ισχύ και πετυχαίνει τη σύσφιξη όλου του σώματος, “μαζεύοντάς μας σε πόντους”. Σε συνδυασμό, τώρα, και με την κατάλληλη διατροφή αποκτούμε τον ευθυτενή και μακρύ κορμόπου υπόσχεται και πραγματοποιεί το πιλάτες.

Μύθος νο4: Το πιλάτες είναι μόνο για γυναίκες.

Ένας τρόπος εκγύμνασης που εφηύρε και ανέπτυξε ένας άνδρας ο Joseph H. Pilates πώς μπορεί να απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες; Το έχουμε αναφέρει ξανά σε αυτό το blog πως μία μέθοδος με αμέτρητες ασκήσεις για τον άνω κορμό και βέβαια για την κοιλιά κάθε άλλο παρά γυναικεία φαντάζει.

Εσείς θα συνεχίσετε να πιστεύετε σε μύθους ή μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε;

Σχετικά posts

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply