Blog
15
11
2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας

Από dimitranaskari 0

Μια πρέζα κανέλας φαίνεται ότι είναι ικανή όχι μόνο να δώσει γεύση και άρωμα στην καθημερινή μας διατροφή, αλλά να συμβάλει ευεργετικά και για την υγεία μας. Από τα αρχαιότερα μπαχαρικά, η κανέλα, που περιέχει σίδηρο, ασβέστιο και μαγγάνιο, χρησιμοποιείτο για φαρμακευτικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Η μεγάλη της θρεπτική (αλλά και οικονομική) αξία είχε φανεί ήδη από το 10 αιώνα μ.Χ., καθώς γραπτές μαρτυρίες αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια κανέλας άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν και πόλεμοι εξαιτίας της μεταξύ Ολλανδών, Πορτογάλων και Γάλλων.

Η κανέλα περιέχει όλες εκείνες τις ουσίες που δρουν ως αντιοξειδωτικά για την προστασία των κυττάρων. Μπορεί να τονώσει τον εξασθενισμένο οργανισμό μας και αν χρησιμοποιηθεί ως αφέψημα, μπορεί να δράσει προληπτικά στο κρυολόγημα ή τη γρίπη. Είναι θερμαντική και βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας.

Μετά από αρκετές και διαφορετικές μελέτες αποδεικνύεται ως ένας από τους καλύτερους φίλους του διαβήτη. Έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος και τη LDL-χοληστερόλη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Τέλος, ας μη ξεχνάμε ότι η κανέλα μπορεί πολλές φορές να ικανοποιήσει τη διάθεσή μας για γλυκό, λίγη κανέλα στο τσάι , τον καφέ ή το φρούτο μας, όπως στο μήλο που του πάει εξαιρετικά, μπορεί να αντικαταστήσει κάθε είδους γλυκαντικές ουσίες. Βέβαια μην το παρακάνετε, διότι παραπανίσια ποσότητα μπορεί να μας αφήσει μια πικρή γεύση στο στόμα.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply