Blog
02
06
2013

Νερό καρύδας: τόσο θαυματουργό όσο λένε;

Από dimitranaskari 0

Οι Βραζιλιάνοι το πίνουν εδώ και χρόνια, το ίδιο συμβαίνει και στην Ινδία, την Νοτιανατολική Ασία, στην Καραϊβική και στις χώρες που αφθονούν οι κοκοφοίνικες. Στην Αμερική και στην Ευρώπη, έπρεπε η Rihanna να πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση εταιρείας που παράγει και διακινεί ποτά και χυμούς με νερό καρύδας και γεύση τροπικών φρούτων για να γίνει το νερό καρύδας εδώ και καιρό μαζική fitness μόδα. Αλλά είναι στα αλήθεια τόσο θαυματουργό όσο διατείνονται διατροφολόγοι και αστέρες του Χόλυγουντ;

Το νερό καρύδας προέρχεται από το υγρό που βρίσκεται μέσα σε πράσινες, άγουρες καρύδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην μαγειρική σε αρκετά ασιατικής προέλευσης φαγητά. Είναι λίγο γλυκό και χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει την αλμυρή γεύση στα φαγητά της κατσαρόλας. Μπορεί κανείς ακόμα να μαγειρέψει και ρύζι σε νερό καρύδας αρκεί να το αραιώσει με νερό ή ζωμό. Ωστόσο δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το γάλα καρύδας, που προέρχεται από τη λευκή ψίχα ώριμων καρύδων που πιέζονται για να παραχθεί και έχει αρκετά λιπαρά.

Αλλά τη μεγάλη του φήμη την οφείλει ως ποτό που σου δίνει ενέργεια, σε αναζωογονεί και ενυδατώνει τον οργανισμό και είναι η νέα fitness εναλλακτική αντί για χυμούς και smoothies. Είναι πλούσιο σε νάτριο και κάλιο, ενισχύοντας την ικανότητα του σώματος για ενυδάτωση, καθιστώντας το έτσι ιδανικό μετά από γυμναστική και άσκηση. Και για τους ίδιους λόγους ιδανικό και μετά από hangover.

Το νερό καρύδας μπορεί να μην περιέχει συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ουσίες, αλλά έχει θερμίδες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το προτιμούμε αντί για το κανονικό μας νερό. Μπορούμε βέβαια να το πίνουμε πού και πού, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα μας χαρίσει από μόνο του το σώμα της Rihanna.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply