Blog
13
12
2012

Μικρά tips για να αποφύγουμε το ‘βάρος’ των γιορτών

Από dimitranaskari 0

Όλοι περιμένουμε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αυτά τα Χριστούγεννα για να χαλαρώσουμε από όλα όσα μας συμβαίνουν και να νιώσουμε επιτέλους λίγο τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Τα Χριστούγεννα προσφέρονται για να φάμε και να πιούμε λίγο παραπάνω, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνουμε για να μην το μετανιώσουμε αργότερα και καταλήξουμε σε εξαντλητικές δίαιτες. Πώς θα γίνει αυτό;

Προγραμματίστε το φαγητό σας, μην’ λιμοκτονείτε’ κατά τη διάρκεια της ημέρας απλά για να σώσετε θερμίδες και να πέσετε έτσι με τα μούτρα το βράδυ σε δείπνα και τραπέζια. Δεν είναι, άλλωστε, και ό,τι καλύτερο για τον μεταβολισμό σας. Προτιμήστε σαλάτες και φρούτα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μπορέσετε να απολαύσετε το φαγητό σας με φίλους και σε κανονικές ποσότητες το βράδυ.

Αν ξέρετε ότι θα λείπετε από το πρωί από το σπίτι και θα είστε στο δρόμο όλη μέρα, έχετε πάντα στην τσάντα σας κάποιο υγεινό snack (φρούτο ή κάποιο σπιτικό τοστ ή μια μπάρα δημητριακών), αποφεύγετε έτσι τα έτοιμα και συχνά ανθυγεινά φαγητα και σώζετε αρκετές άσκοπες θερμίδες.  Σε εστιατόρια έξω προτιμήστε πιο υγιεινές λύσεις, όπως σαλάτες ή αποφασίστε να μοιραστείτε ένα πιάτο με τον φίλο ή τη φίλη σας.

Περιορίστε, όσο γίνεται βέβαια, τα martinis ή τα cosmopolitan, αν προτιμάτε τα cocktail. Όσο να είναι το αλκοόλ, πέρα από τις θερμίδες που κρύβει, αυξάνει την όρεξη και ‘ευνοεί’ το τσιμπολόγημα.

Πάντως, όλοι έχουμε κάποια στιγμή ανάγκη να ξεφύγουμε και να το ρίξουμε λιγάκι έξω, ειδικά σε περιόδο γιορτών, αλλά καλό είναι να μην το παρατραβήξουμε, διότι θα δούμε τις συνέπειές του αργότερα…

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply