Blog
10
06
2011

Η πρόταση του Ιουνίου: Χορός στο Φεστιβάλ Αθηνών

Από dimitranaskari 0

Ναι, το Φεστιβάλ Αθηνών έχει ήδη αρχίσει και καλό είναι να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Εφόσον βέβαια επιθυμούμε να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο χορό και στις τέχνες γενικότερα εντός και εκτός Ελλάδος. Και από χορό έχουμε να δούμε πολλά αυτό το μήνα.

Αρχίζουμε με τις ελληνικές παραγωγές: το Σάββατο 10 & 11 Ιουνίου θα παρακολουθήσουμε την Ελπίδα Ορφανίδου στην παράσταση Παπαγάλοι στο Βυθό και το TRIO 7D9 στο Rush – Ένα έργο για τέσσερις χορευτές,  ενώ στις 15 & 16/6 θα δούμε τη χορευτική κολλεκτίβα Lemurius, με τους Νίκο Δραγώνα, Γιάννη Μανταφούνη και Κατερίνα Σκιαδά να εναλλάσσονται στους ρόλους χορευτή και χορογράφου στην παράσταση με τίτλο Υπερπαραγωγή.

Η συνέχεια δίνεται με την Zeynep Tanbay, μια σημαντική παρουσία στο χώρο του ανεξάρτητου σύγχρονου χορού στην Τουρκία, που παρουσιάσει στις 17-19/6 την τελευταία της δουλειά Araz.

Salves Maguy Marin

Τη σκυτάλη μετά παίρνει η Μαγκύ Μαρέν, η σπάνια αυτή περίπτωση του γαλλικού σύγχρονου χορού με 2 παραγωγές: το μπεκετικής έμπνευσης May B, έργο του 1981 που την καθιέρωσε διεθνώς (22-23/6) και την πιο πρόσφατη δημιουργία της Salves (27-29/6)Συνεχίζουμε με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο Κοίτα με, στις 25-26 Ιουνίου και ο μήνας κλείνει με την κολλεκτίβα The Plant Collective και το Double Take στις 29-30 Ιουνίου.

Καλή μας απόλαυση, λοιπόν!

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply