Blog
23
08
2011

Η μπλούζα που μας βάζει στη θέση μας

Από dimitranaskari 0

Πώς θα σας φαινόταν μια μπλούζα που θα σας βοήθαγε να κρατάτε ίσιο τον κορμό και την πλάτη σας και να μην είστε συνέχεια σκυμμένοι όπως τώρα μπροστά από τον υπολογιστή σας; Επιστημονική φαντασία; Κι όμως μια τέτοια μπλούζα υπάρχει και υπόσχεται να μας βοηθήσει να διορθώσουμε τη στάση του σώματός μας και να αισθανθούμε πιο δυνατοί.

Η νέα σειρά ρούχων IntellSkin, σχεδιασμένη από τον αθλίατρο Dr. Tim Brown, βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε, συμβάλλει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής μας στήλης και διορθώνει μυικές ανισορροπίες που ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς, χρόνιο πόνο ή και τη λάθος στάση του σώματός μας. Πώς γίνεται αυτό;

Οι μπλούζες της σειράς αποτελούνται από 5 ξεχωριστές ζώνες, (βλ. φωτογραφία). Η πρώτη ζώνη (νο.1) ανοίγει και χαλαρώνει τους μύες του στήθους, ενώ η δεύτερη (νο.2) κινητοποιεί τους μύες της πλάτης και “γλιστράει” τις ωμοπλάτες προς τα κάτω, στη φυσική τους θέση, ενώ ο κορμός αποκτάει μια σωστή στάση. Η τρίτη κάθετη ζώνη (νο.3) βοηθάει στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, κρατώντας τους μύες μακρείς και τεντωμένους. Η τέταρτη ζώνη (νο.4) δίνει επιπλέον στήριξη στον κορμό μας, κινητοποιώντας κοιλιακούς και γλουτούς, ενώ η πέμπτη (νο.5) επιτρέπει την ελευθερία των κινήσεων και προσφέρει μυϊκή στήριξη.

Τώρα κατά πόσο είναι ευεργετικές οι ιδιότητες των ρούχων αυτών δε γνωρίζουμε, μιας και δεν τις έχουμε δοκιμάσει, αλλά ακούγονται αρκετά δελεαστικές, παρά τις λιγάκι τσιμπημένες τους τιμές.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply