Blog
17
11
2011

Η μάχη της σιλουέτας

Από dimitranaskari 0

Η μάχη να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας καλά κρατεί και ο πόλεμος είναι καθημερινός και κουραστικός αρκετές φορές. Και πολλά λέγονται και γράφονται για τις τροφές που πρέπει ή δεν πρέπει να καταναλώνουμε.

Mπορεί να απαγορεύουμε στον εαυτό μας κάθε είδους λιπαρά, αλλά σίγουρα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε τροφές που περιέχουν τα λεγόμενα καλά λιπαρά, όπως ξηροί καρποί, αβοκάντο. ελαιόλαδο κ.ά. Είναι σημαντικά για την υγεία μας, αν και πλούσια σε θερμίδες, οπότε μην το παρακάνετε..

Μπορεί τροφές από λευκό αλεύρι να είναι ένα faut pas, ωστόσο δε πρέπει να αποκλείουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά και σε φυτικές ίνες, που ικανοποιούν την πείνα μας και μας χορταίνουν. Δοκιμάστε την κινόα, διαφόρων ειδών σπόρους, ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό ρύζι και θα δείτε ότι θα χορτάσετε γρηγορότερα και με λιγότερη ποσότητα φαγητού

Μπορεί μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα να είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες, εσείς, ωστόσο, προτιμήστε το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, που είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνης και ασβεστίου, που, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει στην απώλεια βάρους. Τα ασπράδια αβγών είναι και αυτά πλούσια σε πρωτεϊνη και χαμηλά σε θερμίδες κα λιπαρά, αλλά είναι και μια καλή πηγη βιταμινών Β2, Β12, D και σιδήρου. Αν προσέχετε τη χοληστερίνη σας, μπορείτε να τρώτε μέχρι ένα αβγό την ημέρα, μιας και ο κρόκος του περιέχει περίπου 200 mg χοληστερόλης.

Τέλος, προτιμήστε τα φρούτα της εποχής, μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, μανταρίνια, που είναι μεν πλούσια σε ζάχαρη, σε φρουκτόζη συγκεκριμένα, που ο οργανισμός μας, όμως, μεταβολίζει γρήγορα. Kαι αυτά με τη σειρά τους, που περιέχουν φυτικές ίνες, όπως το αχλάδι, που περιέχει 6 γρ., μας χορταίνουν και μας αποτρέπουν από πάσης φύσεως τσιμπολόγημα.

Μήπως έτσι μπορούμε να κερδίσουμε και τον πόλεμο;

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply