Blog
16
02
2011

Η κακή διατροφή βλάπτει σοβαρά τη νοημοσύνη των παιδιών

Από Elina Vaki 0

Κατά πόσο η διατροφή μας επηρεάζει τη νοημοσύνη μας και, ιδιαίτερα, των παιδιών μας; Υπάρχουν τροφές που δεν ευνοούν τη πνευματική τους ανάπτυξη; Πρόκειται μάλλον για ερωτήσεις που δεν τις λαμβάνουμε και πολύ συχνά υπόψη μας κι όμως θα έπρεπε, όπως επισημαίνει τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών ηλικίας έως 3 ετών διαμορφώνουν καθοριστικά την μετέπειτα πορεία της απόδοσής τους. Τροφές πλούσιες σε λίπος και ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα δεν τροφοδοτούν σωστά τον παιδικό οργανισμό και ευθύνονται για το χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Από τη στιγμή που ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ραγδαία κατά τα πρώτα 3 έτη της ζωής ενός ανθρώπου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαμορφώσουμε από νωρίς τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας, καθώς θα επηρεάσουν και την μετέπειτα διατροφική τους διαδρομή. Μια διατροφή, λοιπόν, πλούσια σε  φυσικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά θα δώσει ώθηση όχι μόνο στην υγεία τους, αλλά και στην πνευματική τους ανάπτυξη!

Συντάκτης: Elina Vaki

Comment
0

Leave a reply