Blog
11
04
2011

Η γυμναστική θέλει παρέα

Από dimitranaskari 0

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος; Αν ναι, τότε προτιμήστε για καλύτερα αποτελέσματα μια δραστηριότητα που θα σας επιτρέπει να γυμνάζεστε με άλλους ανθρώπους από το να κάνετε μόνοι σας σπίτι ποδήλατο ή κάποιου άλλου τύπου γυμναστική.

Η κοινωνική επαφή και η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή μας.

Σύμφωνα με τον Bert Carron, καθηγητή κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο με εξειδίκευση στην αθλητική ψυχολογία, “οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να λειτουργούν μέσα σε ομάδες. Το να γυμνάζεται κανείς μόνος του δεν λειτουργεί για την πλειονότητα των ανθρώπων”. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και ποιοι είναι οι συναθλούμενοί μας, καθώς, παραδείγματος χάριν, άνθρωποι μιας κάποιας ηλικίας δεν επιθυμούν να γυμνάζονται με εικοσάρηδες νέους ή και το αντίστροφο, αλλά όλοι τους επιθυμούν να ανήκουν σε μια ομάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Bert Carron και άλλων συναδέλφων του, που δημοσιεύτηκε μερικά χρόνια πριν στο Sport & Exercise Psychology Review οι άνθρωποι που γυμνάζονταν μόνοι τους σπίτι είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να ακολουθήσουν κάποιο σταθερό πρόγραμμα εκγύμνασής τους, ενώ άνθρωποι που γυμνάζονταν σε ομάδες έμεναν πιστοί στο πρόγραμμά τους και είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Από ότι φαίνεται, λοιπόν, και η γυμναστική θέλει την παρέα της.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply