Blog
19
03
2013

Ενυδατώστε το δέρμα σας με τις κατάλληλες τροφές

Από dimitranaskari 0

Νιώθετε το δέρμα σας να σας τραβάει; Ο χειμώνας συνήθως αφυδατώνει και ξηραίνει το δέρμα μας. Γνωρίζετε ότι, πέραν από τις ενυδατικές κρέμες, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να βελτιώσουν και να ενυδατώσουν αποτελεσματικά το δέρμα μας;

Βέβαια τι πιο ενυδατικό για το δέρμα μας από το ίδιο το νερό; Το νερό, πολύ φθηνότερο από τις κρέμες, και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι, τα μήλα, τα πορτοκάλια, ο ανανάς, το σέλινο, τα αγγούρια, είναι η πιο σίγουρη επιλογή για ένα υγιές και ενυδατωμένο δέρμα.

Τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, όπως ο σολωμός, ο τόνος και η πέστροφα, βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, προσφέροντας του λάμψη και κρατώντας το νεανικό. Αν πάλι δεν τρελαίνεστε για τα ψάρια, μπορείτε να πάρετε την απαραίτητη δόση Ω3 από τροφές όπως ο λιναρόσπορος, το αβοκάντο και τα καρύδια.

Η βιταμίνη Α βοηθάει και αυτή με τη σειρά της στην αποκατάσταση του ξηρού δέρματος. Πλούσια σε βιταμίνη Α είναι όλα τα φυλλώδη λαχανικά, καθώς και τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα.

Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και σκασμένο, αναζητήστε τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο, όπως τα στρείδια, τα φασόλια, η γαλοπούλα, τα καβούρια, και το άπαχο βοδινό κρέας. Ο ψευδάργυρος βοηθά στην επούλωση του σκασμένου δέρματος και προστατεύει από νέες πληγές.

Τέλος, η βιταμίνη Ε βοηθά το δέρμα να διατηρήσει τα φυσικά ενυδατικά χαρακτηριστικά του και ενισχύει την άμυνα UV. Θα την βρείτε σε ξηρούς καρπούς και σπόρους, αβοκάντο, σκούρα πράσινα φυλλώδη, και το μπρόκολο.

Όπως φαίνεται, με απλές τροφές που δεν λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι μπορούμε να αποκτήσουμε ένα νεανικό και σφριγηλό δέρμα.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply