Blog
07
09
2011

Γυμναστείτε έστω για 15 λεπτά την ημέρα

Από dimitranaskari 0

Μπορεί πολλές φορές να αναρωτιόμαστε γιατί γυμναζόμαστε, αλλά όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε τα ευεργετικά οφέλη του pilates και της άσκησης γενικότερα. Γνωρίζατε, όμως,  ότι 15 μόλις λεπτά άσκησης κάθε μέρα μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής κατά 3 χρόνια; Και όμως, ναι, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ταιβάν σε 400.000 ανθρώπους, που τους χώρισε σε ομάδες που γυμνάζονταν από “καθόλου” μέχρι “αρκετά έντονα”.

Σύμφωνα με την έρευνα, λοιπόν,τα άτομα που γυμνάζονταν κατά μέσο όρο 90 λεπτά την εβδομάδα (λιγότερο και από 15 λεπτά καθημερινά), είχαν 14% μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας και 10% λιγότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από εκείνα που δε γυμνάζονταν καθόλου. Κάθε επιπλέον 15 λεπτά τα ποσοστά αυτά αυξάνονταν κατά 4% και 1% αντίστοιχα.

Τα οφέλη αυτά αφορούσαν όλα τα ηλικιακά γκουπ, άνδρες και γυναίκες και δεν απαιτούν παρά την ελάχιστή φυσική δραστηριότητα από τη μεριά μας. Μπορεί να είναι ένας περίπατος, μια βόλτα με το σκύλο μας γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού, μπορεί να είναι διάφορες δουλειές στο σπίτι  ή να αποφασίσουμε να αφήσουμε το αυτοκινητό μας και να πάμε με τα πόδια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη δουλειά μας.

Τι λέτε; Θα μείνουμε για πολύ ακόμα καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή μας για 10-12 ώρες κάθε μέρα;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply