Blog
03
10
2011

Έγραψαν για εμάς

Από dimitranaskari 0

To modus vivendi στο Έθνος του Σαββάτου. Ένα ειδικό αφιέρωμα για το modus vivendi και τα μαθήματα του blindfolded pilates.

Αναδημοσιεύουμε:

Από τότε που ο κορυφαίος χορογράφος Ζορζ Μπαλανσίν και οι χορευτές του μπαλέτου της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν στο στούντιο του Γιόζεφ Πιλάτες μια νέα, επαναστατική μέθοδο γυμναστικής, έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας.

Η τεχνική που ανέπτυξε ο ασθενικός Γερμανός, που υπέφερε από ραχίτιδα και άσθμα, έχει κατακτήσει τον κόσμο και συνεχώς εξελίσσεται.

“Το pilates στηρίζεται στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος. Οι ασκήσεις του ενδυναμώνουν το μυοσκελετικό σύστημα και γυμνάζουν τους μυς από μέσα προς τα έξω, προσφέροντας στη σπονδυλική στήλη τη στήριξη που χρειάζεται” εξηγεί η Δήμητρα Νάσκαρη, καθηγήτρια στο στούντιο modus vivendi στην Αγία Παρασκευή. Επί της ουσίας, το pilates διδάσκει την αλφαβήτα της κίνησης σε ένα… κακομαθημένο σώμα, που έχει λάθος στάση μπροστά στον υπολογιστή, στέκεται και περπατά με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κήλες στη σπονδυλική στήλη, να πονάει η πλάτη, η μέση κ.ο.κ. Τεντώνει και ενδυναμώνει τους μυς, σφίγγει και γραμμώνει το σώμα, βοηθάει στην αποθεραπεία χρόνιων προβλημάτων, δίνει ευλυγισία και ισορροπία.

Οι ασκήσεις του συνδυάζουν γιόγκα, χορό, πολεμικές τέχνες και κλασική γυμναστική, ενώ μιμούνται κινήσεις ζώων, όπως της γάτας, του ελέφαντα, του κύκνου. Πολλοί γιατροί το προτείνουν σε ανθρώπους με μυοσκελετικά προβλήματα, καρδιοπάθειες, οστεοπόρωση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.

“Το pilates μας βοηθά να κατακτήσουμε τον έλεγχο του σώματός μας” σημειώνει η κ. Νάσκαρη, που εισάγει φέτος στην Ελλάδα το “blindfolded pilates” ή αλλιώς pilates με κλειστά μάτια. Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων που εκτελούνται στο απόλυτο σκοτάδι, αφού πρώτα καλύπτονται τα μάτια με μάσκες. “Το blindfolded pilates μας βοηθά να τελειοποιήσουμε την τεχνική μας. Κόβουμε τις εξωτερικές παρεμβολές και ακούμε το σώμα μας. Αποκτούμε σταδιακά τον απόλυτο έλεγχο των μυϊκών ομάδων που δουλεύουμε και εκτελούμε σωστά τις αναπνοές” διευκρινίζει η ίδια.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply