Blog
24
11
2011

Τροφές κατά της τριχόπτωσης

Από dimitranaskari 0

Τρίχες. Τρίχες παντού. Μήπως είστε από αυτούς που έχουν κουραστεί να βλέπουν τα μαλλιά τους συνεχώς να πέφτουν; Συνήθως το αποδίδουμε στην αλλαγή της εποχής, στο στρες, αλλά και η διατροφή μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την υγεία των μαλλιών μας και υπάρχουν τροφές που προστατεύουν τόσο το τριχωτό της κεφαλής μας όσο και την ποιότητα της τρίχας.

Ο σολωμός, μία από τις καλύτερες πηγές λιπαρών οξέων Ω3 και πλούσιος σε βιταμίνες Β12 και D και σίδηρο, δυναμώνει την τρίχα και αποτρέπει την τριχόπτωση. Τα στρείδια μπορεί να έχουν τη φήμη του αφροδισιακού, αλλά βοηθούν και στην υγεία των μαλλιών μας, καθώς περιέχουν σίδηρο και ψευδάργυρο, ένα αρκετά ισχυρό αντιοξειδωτικό. Άλλη καλή πηγή σιδήρου είναι ο λιναρόσπορος, που κι αυτός περιέχει μεγάλο ποσοστό λιπαρών οξέων Ω3, δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργία νέων φυτρών.

Πράσινα λαχανικά, όπως σέσκουλα και σπανάκι είναι πλούσια σε βιοτίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β, και εξαιρετικές πηγές βιταμινών A και D, καθοριστικά για την υγεία των μαλλιών μας. Τα καρότα, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Α βοηθούν την όρασή μας όσο και τα μαλλιά μας.

Τα αβγά σε όποια μορφή και αν τα προτιμάτε, βραστά, ομελέτα ή όπως αλλιώς, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και περιέχουν βιταμίνη Β12, ιδανική για την υγεία των μαλλιών μας.  Γαλακτοκομικά προϊόντα, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, όπως η καζεΐνη, βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα των μαλλιών μας.

Όσπρια, όπως οι φακές ή και ο αρακάς, είναι απαραίτητα και για την υγεία των μαλλιών μας, καθώς περιέχουν πρωτεϊνες, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη.

Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να αδυνατίσει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να γίνονται λεπτά και εύθραστα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ψάρια θα κρατήσουν μας υγειείς και εμάς και τα μαλλιά μας.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply