Blog
08
10
2012

Το αλφάβητο της Chloé

Από dimitranaskari 0

H Chloé κλείνει τα 60 της χρόνια και το γιορτάζει με μία μεγάλη έκθεση στο Palais de Tokyo στο Παρίσι. Η έκθεση ονομάζεται Attitudes και ξετυλίγει την ιστορία του γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής που δημιουργήθηκε το 1952 από την Gaby Aghion, η οποία ονειρεύτηκε μια μόδα ανέμελη, ελεύθερη και μοντέρνα.

Η έκθεση μας αποκαλύπτει το Αλφαβητάριο της Chloé, ένα ιδιότυπο γλωσσάρι που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη φιλοσοφία των κολεξιόν, των υφασμάτων, αλλά και της έμπνευσης της ίδιας της σχεδιάστριας.

Η έκθεση, αλλά και το εξαιρετικό site, περιλαμβάνει 26 μικρού μήκους βίντεο, καθένα αφιερωμένο σε ένα γράμμα της αλφαβήτου και περιλαμβάνει μουσική, κριτικές, παλαιότερες διαφημίσεις, ιστορικές φωτογραφίες από το αρχείο της Chloe, αλλά και πολλές που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Χωρίς να έχουν ακόμη αποκαλυφθεί όλα τα βίντεο, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από μερικά, όλα πάντως με αρκετά χαρακτηριστικούς τίτλους: ‘O για το The Roundness of O’ ,  ‘H για τα Horses’ και το ‘R για τον Rachmaninoff.’

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dwlMdWIhPKA]

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply