Blog
18
01
2012

Πώς θα καταπολεμή- σουμε τη μελαγχολία του χειμώνα

Από dimitranaskari 0

Τώρα που ο Γενάρης μπήκε για τα καλά και οι μέρες εορτών φαντάζουν ήδη μακρυά, ένας αέρας μελαγχολίας όλο και πλανάται στην ατμόσφαιρα. Είναι η εποχή που όλοι έχουμε γυρίσει στη συνηθισμένη μας ρουτίνα και σαν να μην βλέπουμε φωτεινές διεξόδους γύρω μας. Όμως υπάρχουν τρόποι για να μην αφήσουμε αυτή την εποχιακή μελαγχολία να μας πάρει από κάτω. Μερικές απλές καθημερινές συμβουλές:

  • Mην σταματάτε να κινείστε και να κάνετε γυμναστική. Συνεχίστε το πρόγραμμα άσκησής σας ή ξεκινήστε νέα μαθήματα χορού ή Pilates. Θα φτιάξει το κέφι σας και δε θα σας αφήσει να ‘λιώσετε’ στον καναπέ.
  • Τρώτε υγιεινά. Καταπολεμήστε την επιθυμία σας για πίτσα και junk food, καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά και μην ξεχνάτε να τρώτε πάντοτε πρωινό.
  • Πηγαίνετε για μια πρωινή ή απογευματινή βόλτα. Θα σας βοηθήσει ξεδιαλύνετε τις σκέψεις σας και να καθαρίσετε το μυαλό σας.
  • Συναντηθείτε με φίλους. Βγείτε έξω από το σπίτι, πηγαίνετε για ένα καφέ ή ένα ποτό.
  • Κοιμηθείτε καλά. Προσπαθείστε να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και για να έχετε καλύτερο ύπνο ακολουθείστε τα tips αυτά.

Δεν λέμε κάτι ευφάνταστο ή πρωτότυπο, λέμε τα αυτονότητα, τα απλά καθημερινά πράγματα, που μας γεμίζουν χαρά και ενέργεια. Αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε και εμείς, είμαστε εδώ για να σας τα θυμίζουμε. Τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, μια προτροπή δε θέλουμε όλοι;

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply