Blog
04
09
2012

Οι υποσχέσεις του καλοκαιριού

Από dimitranaskari 0

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει ακόμη, αλλά έχουμε ήδη δώσει διάφορες υποσχέσεις στον εαυτό μας για το φθινόπωρο που έρχεται.  Υποσχέσεις, όπως να προσέχουμε περισσότερο τη διατροφή μας και να ξεκινήσουμε τη γυμναστική, που όλο αναβάλλουμε.

Η πρώτη, λοιπόν, μεγάλη υπόσχεση είναι μάλλον να αρχίσουμε να τρώμε πιο υγιεινά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό και να μην ξαναπέσουμε στην εύκολη λύση του έτοιμου φαγητού; Απλά με μερικά εύκολα tricks.

Φωτογραφία: Lisa Clarke (Flickr)

Όπως το να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε φρούτα και λαχανικά. Βαριόμαστε συχνά να πλύνουμε και καθαρίσουμε φρούτα και καταφεύγουμε στα κάθε λογής σνακς που βρίσκουμε στο διπλανό ντουλάπι. Απαλλαχθείτε από όλες αυτές τις λιχουδιές και έχετε  έτοιμα πλυμμένα και κομμένα φρούτα σε μικρά δοχεία στο ψυγείο. Έτσι θα έχετε πάντα κάτι υγιεινό να τσιμπολογήσετε. Αν δεν θέλετε να τα έχετε ήδη κομμένα, προτιμήστε φρούτα που πλένονται εύκολα, όπως ροδάκινα, βανίλιες, δαμάσκηνα, αχλάδια, μήλα.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με τα λαχανικά. Ετοιμάσετε από το πρωί τη σαλάτα  που θέλετε και ένα έτοιμο απλό και υγιεινό γεύμα θα σας περιμένει, μόλις γυρίσετε από το γραφείο κουρασμένοι. Άλλα τεχνάσματα είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα, που χωράνε λιγότερη ποσότητα φαγητού  ή αφού σερβιριστείτε με μια μερίδα φαγητού που έχετε μαγειρέψει, να το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να αποφύγετε να ξαναγεμίσετε το πιάτο σας.

Η δεύτερη, μάλλον, μεγάλη υπόσχεση είναι να ξεκινήσουμε τη γυμναστική που όλο λέμε. Πώς θα καταφέρουμε όμως να μείνουμε πιστοί σε αυτή την υπόσχεση; Μην το αναβάλλετε, εγγραφείτε τώρα κιόλας σε ένα studio pilates ή σε μια σχολή χορού, αν προτιμάτε.  Βάλτε τη γυμναστική στο ημερολόγιό σας σε σταθερές ώρες και μέρες, έτσι θα μπορείτε να προγραμματίζετε και όλες τις άλλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις σας.

Φωτογραφία: Wonderlane (Flickr)

Κανονίστε με κάποιο φίλο ή συνάδελφο σας να πηγαίνετε μαζί, έτσι δεν θα θέλετε να τον στήσετε και ο ένας θα “σπρώχνει” τον άλλο, άλλωστε και η γυμναστική θέλει παρέα. Τέλος, έχετε την τσάντα του γυμναστηρίου σας κάπου που θα τη βλέπετε αρκετά συχνά για να θυμάστε την υπόσχεσή σας!

Τι λέτε; Θα κρατήσουμε τις φετινές υποσχέσεις;

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply