Blog
11
07
2013

Νερό, η τροφή του καλοκαιριού

Από dimitranaskari 0

Όλοι έχουμε ακούσει για τα περίφημα 10 ποτήρια νερό που πρέπει να πίνουμε καθημερινά και έχουμε πιάσει τον εαυτό μας με ένα μπουκάλι στο χέρι για να πίνουμε περισσότερο νερό. Μάλλον, όμως, δεν υπάρχει μια μαγική φόρμουλα ως προς το πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα μας, το σίγουρο είναι πάντως ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην αποβολή των τοξίνων, για να μη μιλήσουμε για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην επιδερμίδα μας ή και στην όρεξή μας. Κάτι εξαιρετικά απαραίτητο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο χάνουμε μέσα στη μέρα. Η ποσότητα αυτή αλλάζει αν πρόκειται για μια ζεστή μέρα μετά το γυμναστήριο ή μια μέρα στο γραφείο και παράγοντες, όπως εγκυμοσύνη, θηλασμός ή κάποια αδυναμία, παίζουν κι αυτοί καθοριστικό ρόλο.

Φωτογραφία: Greg Riegler

Αλλά, υπό κανονικές συνθήκες (αν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο φυσικά), οι γυναίκες χρειάζεται να καταναλώνουν για την καλή ενυδάτωση του οργανισμού τους γύρω στα 2.5 λίτρα καθημερινά. Αν τρώμε σχετικά υγιεινά, περίπου το 20% της καθημερινής μας δόσης νερού προέρχεται από το φαγητό. Λαχανικά και φρούτα, όπως τώρα το καλοκαίρι το καρπούζι και οι ντομάτες, που περιέχουν μεγαλό ποσοστό νερού, μπορεί να μας παρέχουν την ενυδάτωση που χρειαζόμαστε.

Το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται συνήθως από τα ποικίλης φύσης υγρά που καταναλώνουμε, όπως χυμοί, γάλα καφές, τσάι, αλλά και κρασί ή μπύρα, έστω και αν οι τελευταίες δεν είναι οι καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές.

Ας δώσουμε αυτό το καλοκαίρι στον εαυτό μας το νερό που χρειάζεται!

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply