Blog
09
09
2012

Μικρές καλοκαιρινές συνήθειες που θα μας μείνουν αυτό το φθινόπωρο

Από dimitranaskari 0

Ναι, ναι, μιλάμε για όλες αυτές τις συνήθειες του καλοκαιριού, που μας έβγαλαν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, μας έφτιαξαν τη διάθεση και που μπορούμε εύκολα να ακολουθήσουμε αυτό το φθινόπωρο. Όπως το να ξυπνάμε και να πηγαίνουμε να κολυμπάμε, εντάξει μπορεί να μην πηγαίνουμε στη θάλασσα, αλλά η ανάγκη για λίγη άσκηση μας γεννήθηκε και καλό είναι να την ακολουθήσουμε είτε το πρωί πριν τη δουλειά είτε μετά για να απαλλαγούμε από το στρες της μέρας. Πριν πιάσουν οι βροχές και το κρύο, εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό και βγείτε έξω, πάρτε το ποδήλατό σας, τρέξτε ή περπατήστε ανάμεσα από τα πεσμένα φύλλα του φθινοπώρου.

Γευτείτε τους καρπούς του φθινοπώρου, τα λαχανικά και φρούτα της εποχής, όπως τα σταφύλια, που ξεκινούν από τον Αύγουστο και είναι πλούσια σε νερό, υδατάνθρακες και βιταμίνες C, K και Β, τα μήλα, που βοηθάνε στον έλεγχο της χοληστερόλης και περιέχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες,τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια, που είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, αποτελούν φυσικό αντιοξειδωτικό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνεχίστε να τρώτε ένα υγιεινό πρωϊνό, θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σας και θα σας γεμίσει ενέργεια για την ημέρα που θα ακολουθήσει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πίνουμε συνήθως πολύ νερό για την ενυδάτωση του οργανισμού μας, μην το ξεχάσετε και αυτό το φθινόπωρο, συνεχίστε να πίνετε πολύ νερό.

Σκεφτείτε έξω από τα καθιερωμένα: ξεκινήστε κάτι νέο, μήπως εκείνα τα μαθήματα μπαλέτου που δεν κάνατε ποτέ, αλλά πάντα επιθυμούσατε από παιδί ή μήπως κάποιο άθλημα, όπως τένις ή βόλεϊ;

Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για νέα ξεκινήματα ευνοεί και “συγχωρεί” τέτοιου είδους επιλογές.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply