Blog
06
04
2012

Μια σοκολάτα την ημέρα αδυνατίζει;

Από dimitranaskari 0

Τις προάλλες τελειώνοντας το μάθημα του cardio pilates, συζητούσαμε με τις μαθήτριες μου πόσο μας αρέσει η σοκολάτα και αναρωτιόνταν  αν θα αδυνατίσουμε τρώγοντας σοκολάτα.

Λίγες μέρες αργότερα έπεσε το μάτι σε ένα δημοσίευμα που αναφέρει ακριβώς αυτό (ή περίπου αυτό). Ανέφερε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Καλιφόρνια από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και ρωτούσε 1000 ενήλικες, άνδρες και γυναίκες για το πόσο συχνά κατανάλωναν σοκολάτα, άλλου τύπου τέτοιες τροφές, καθώς και αναψυκτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα οι άνθρωποι που καταναλώνουν πιο συχνά σοκολάτα έχουν την τάση να είναι πιο αδύνατοι από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο, χωρίς μάλιστα να παίρνουν συνολικά λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα και χωρίς γυμνάζονται περισσότερο.

Αυτό βέβαια, για να μην χαιρόμαστε, δε σημαίνει ότι η σοκολάτα αδυνατίζει.  Εκείνο που μάλλον αποκομίζουμε από την έρευνα, όπως λέει η Beatrice Golomb, βασική υπεύθυνη της έρευνας και καθηγήτρια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιο της California, San Diego, είναι ότι για τον καθορισμό του βάρους μας δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνουμε αλλά και ο συνδυασμός τους. Για να δούμε αν η σοκολάτα έχει θετικό αντίκτυπο για το βάρος μας, υποστηρίζει η Dr Golomb, πρέπει να διεξαχθεί μια πιο διεξοδική έρευνα που να συγκρίνει τους ανθρώπους που τρώνε σοκολάτα με εκείνους που δεν τρώνε.

Αν παρόλα αυτά κάποιος ε’πιμένει’ να τρώει κάθε μέρα σοκολάτα, είναι προτιμότερο να τρώει ένα μικρό κομμάτι, γύρω στα 25 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (πολύ λιγότερο από μια ολόκληρη μπάρα σοκολάτας),  που έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και συνήθως λιγότερη ζάχαρη από τη σοκολάτα γάλακτος.

Μάλλον, κορίτσια δεν θα αδυνατίσουμε τρώγοντας σοκολάτα…….

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply