Blog
14
01
2013

Μια σαλάτα την ημέρα τα κιλά τα κάνει πέρα

Από dimitranaskari 0

Οι σαλάτες είναι παρεξηγημένες. Ή κατέληξαν να είναι παρεξηγημένες όταν τις παραφορτώσαμε με πολλά υλικά, παχυντικά dressing και πολλά λιπαρά. Κάπως έτσι έπαψαν να είναι μια ισορροπημένη τροφή με θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες

Ωστόσο, μια σαλάτα παραμένει ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χάσετε βάρος και να παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη διαφορά στο σώμα σας. Ξεκινήστε να τρώτε μια σαλάτα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και θα δούμε τα οφέλη που έχει για την υγεία σας.

salad

Το γεγονός ότι οι σαλάτες και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα οφέλη τους στην ‘περιφέρειά’ σας είναι γεγονός​​. Περά από το γεγονός οτι τα επίπεδα χοληστερόλης παραμένουν χαμηλά και προλαμβάνεται η δυσκοιλιότητα, οι φυτικές ίνες σας δίνουν ένα αίσθημα πληρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν φτιάχνονται σωστά, οι σαλάτες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις θερμίδες από την καθημερινή σας διατροφή. Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα, έτσι όταν θα φτάσετε στο κύριο πιάτο, θα είστε ήδη αρκετά χορτασμένοι. Ακόμα και για κυρίως πιάτο μια σαλάτα μπορεί να σας χορτάσει χωρίς να σας προσθέσει περιττές θερμίδες: απλά αντί για μπέικον, προτιμήστε για την πρόσληψη πρωτεϊνών στο γεύμα σας, κοτόπουλο ή ένα βραστό αυγό.

Σε αντίθεση με τα λιπαρά dressings και τα τυριά που έχουν “δυσφημήσει” τις σαλάτες άσχημη φήμη τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμη πολλές καλές υγιεινές επιλογές, που μπορούν να σας δώσουν τα καλά λιπαρά. Αβοκάντο και τα καρύδια μπορεί να είναι από τις καλύτερες επιλογές, αρκεί βέβαια να είναι σε μικρές ποσότητες. Και αντί για περίεργες σάλτσες, προτιμήστε το ελαιόλαδο για να περιχύσετε τη σαλάτα σας. Αναμείξτε το με σκόρδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και απολαύστε χωρίς ενοχές το νόστιμο αυτό dressing.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply