Blog
09
06
2011

Η μάχη των τροφίμων

Από dimitranaskari 0

Όλο και περισσότερα μαθαίνουμε τον τελευταίο καιρό για τη διατροφή μας και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά. Γνωρίζουμε, όμως, την πραγματική διατροφική αξία πολλών από αυτών; Αρκετά φρούτα και λαχανικά που φαινομενικά μοιάζουν, έχουν πολύ διαφορετική διατροφική αξία, σε σχέση δηλαδή με τις πρωτεΐνες, το σίδηρο, κάλιο,τις φυτικές ίνες που περιέχουν.

Ανάμεσα στα κεράσια και τα σταφύλια, 20 ρώγες σταφυλιού περιέχουν σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα φυτικών ινών από τα 20 κεράσια. Επίσης, η κίτρινη πιπεριά περιέχει τη μισή ποσότητα φυτικών ινών από την αντίστοιχη κόκκινη.

Φώτο: kirstea

Για τη σαλάτα μας, καλό είναι να προτιμάμε το σπανάκι, που είναι πλούσιο σε σίδηρο, αντί για το μαρούλι που περιέχει τη μισή περίπου ποσότητα σιδήρου. Όπως είναι καλύτερα να προτιμάτε για τη σαλάτα σας, όταν θέλετε να της δώσετε πιο πλούσια γεύση, ένα τυρί όπως η μοτσαρέλα που είναι χαμηλή σε χολιστερόλη σε σχέση με άλλα πιο πικάντικα τυριά.

Ξέρουμε ότι το καστανό ρύζι είναι από τις πιο υγιεινές τροφές, μια κούπα του περιέχει γύρω στα 5 γραμμάρια πρωτεΐνων, αλλά ο πρωταγωνιστής της πρωτεΐνης είναι η κινόα.

Και εκεί που θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι, προτιμήστε τα αμύγδαλα, που περιέχουν σχεδόν την 7απλάσια ποσότητα καλίου από τα αγαπημένα μας κάσιους.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply