Blog
21
02
2012

Η δίαιτα της γιαπωνέζας

Από dimitranaskari 0

Μπορεί το sushi, το sashimi, τα noodles, οι σούπες και το tofu να είναι από τις πιο υγεινές τροφές του πλανήτη και οι Γιαπωνέζες να φημίζονται για τα λεπτεπίλεπτα και εύθραστα κορμιά τους, αλλά νέες έρευνες δείχνουν ότι τα standards της ομορφιάς αρχίζουν να χάνονται με τα νεαρά γιαπωνέζικα κορίτσια να γίνονται όλο και πιο κοκκαλιάρικα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας δημοσίευσε μια έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 29% των νεάρων Γιαπωνέζων γυναικών υποσιτίζονται με τον δείκτη μάζας – σώματος (BMI: Body Mass Index), να βρίσκεται κάτω από το 18.5 % , πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκονται κάτω από το όριο του φυσιολογικού.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να εξηγείται από την ολοένα και αυξανόμενη πίεση των μοντέλων να γίνουν όλο και πιο αδύνατα. Τα μοντέλα στα περιοδικά εμφανίζονται όλο και πιο λεπτά με αποτέλεσμα όλες οι νέες κοπέλες που θέλουν να δουν τον εαυτό τους στο εξώφυλλο ενός περιοδικού να υποβάλουν τον εαυτό τους σε εξαντλητικές δίαιτες. Το υπουργείο αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δεν διατρέχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των κοριτσιών αυτών, αλλά θεωρεί πια το ζήτημα εθνικής σημασίας, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα ήδη χαμηλά ποσοστά γονιμότητας των Γιαπωνέζων γυναικών.

Αντίθετα, φαίνεται ότι οι άνδρες οδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση: την παχυσαρκία. Τα ποσοστά των παχύσαρκων ανδρών αυξάνονται, φτάνοντας στο 40% για άνδρες 40  και 50 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών κυμαίνεται στο 20%.

Μια διατροφή με υψηλά ποσοστά μακροζωίας και χαμηλά ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και παχυσαρκίας φαίνεται να θυσιάζεται στο βωμό της ομορφιάς και της ματαιοδοξίας.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply