Blog
07
11
2011

Γιατί το pilates μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα;

Από dimitranaskari 0

Εμείς οι φανατικοί του pilates καταλαβαίνουμε μέρα με την ημέρα τα ευεργετικά αποτελέσματά του πάνω μας, που το κάνει να είναι κάτι παραπάνω από μία γυμναστική αποκλειστικά για γυναίκες. Το pilates βελτιώνει τη φυσική δύναμη, την ευλυγισία, το συντονισμό και την ισορροπία και στις μέρες που ζούμε μειώνει το άγχος και το στρες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση της ευεξίας.  Τι άλλο, όμως, μπορούμε να μάθουμε από τις βασικές αρχές του pilates;

Η αναπνοή του pilates τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με οξυγόνο, απελευθερώνει το σώμα μας από τις τοξίνες και μας μαθαίνει να ενεργοποιούμε τους πιο εσωτερικούς μας κοιλιακούς για να προστατεψουμε τη σπονδυλική μας στήλη, αλλά και για να στηρίξουμε τον κορμό μας.

Με το pilates, ενεργοποιούμε το κέντρο μας, δουλεύοντας τόσο τους κοιλιακούς μας όσο και τους μύες της ωμοπλάτης και ραχιαίους, για να μπορούμε να κρατάμε σταθερό τον κορμό και τη σπονδυλική μας στήλη σε μια ευθεία.

Το pilates μας διορθώνει τις συχνά λάθος στάσεις μας και μας απαλλάσσει από πόνους στη μέση, τον αυχένα, τα γόνατα κ.ο.κ., διότι δουλεύουμε την ουδέτερη στάση, που προκύπτει από τη σωστή τοποθέτηση του σώματός μας, και καταλαβαίνουμε τη συνέργεια των διαφορετικών μυϊκών ομάδων για ένα δυνατό, ευθυτενή και μακρύ κορμό. Έτσι μπορούμε να διορθώσουμε λάθος κινήσεις που κάνουμε από βιασύνη ή αμέλεια στην καθημερινή μας ζωή.

Το pilates κινητοποιεί πνεύμα και σώμα, βοηθώντας να νιώσουμε το σώμα μας και να καταλάβουμε ποιες συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες δουλεύουμε σε κάθε άσκηση. Έτσι καταλαβαίνουμε καλύτερα πώς λειτουργεί και κινείται στο χώρο το σώμα μας και είναι κάτι που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε σε όλες τις κινήσεις  της καθημερινότητάς μας.

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply