Blog
14
04
2011

Γιατί πρέπει να τρώμε πάντα πρωινό;

Από dimitranaskari 0

Παντού ακούμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και ότι δεν πρέπει ποτέ να το παραλείπουμε. Αλλά είναι πραγματικά κάτι τέτοιο αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι μετά από 8 ώρες (πάνω κάτω) ύπνου και μένοντας νηστικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο εγκέφαλος και οι μύες μας θέλουν ενέργεια και “καύσιμα” για να λειτουργήσουν. Η γλυκόζη που περιέχεται στα φαγητά μας δίνει αυτή την ενέργεια για να ξεκινήσουμε σωστά τη μέρα μας. Με το πρωινό οι ενήλικες καταφέρνουν να συγκεντρώνονται καλύτερα, να είναι πιο παραγωγικοί στην εργασία τους και να έχουν καλύτερη διάθεση. Για τα παιδιά και τους εφήβους το πρωινό είναι απαραίτητο για να βελτιώσουν τη μνήμη και τη δημιουργικότητά τους, να έχουν εστιασμένη την προσοχή τους στα μαθήματά τους, και να έχουν καλύτερη συμπεριφορά και επιδόσεις στο σχολείο.

Να ορισμένες συμβουλές για ένα σωστό πρωινό:

  • Τρώτε νωρίς πρωινό. Καλό είναι να τρώτε πρωινό μέσα σε μία ώρα πρωινό από την ώρα που έχετε ξυπνήσει.
  • Τρώτε πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
  • Καθήστε στο τραπέζι για να φάτε το πρωινό σας. Αφιερώστε τουλάχιστον μισή ώρα για να καθήσετε και να φάτε το πρωινό σας. Μόνο έτσι θα το χαρείτε και θα συνεχίσετε απερίσπαστοι τη μέρα σας.

Τι λέτε; Το δοκιμάζουμε. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

[twitter-follow screen_name=’modusvivendi_gr’ button_color=’grey’]

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply