Blog
04
06
2013

Γιατί δεν θα εγκαταλείψουμε το pilates και αυτό το καλοκαίρι

Από dimitranaskari 0

Εμείς οι φανατικοί του pilates και αυτό το καλοκαίρι παρά τη ζέστη δεν εγκαταλείπουμε την αγαπημένη μας άσκηση και οι λόγοι είναι απλοί και τα οφέλη πολλά:

Πέρα από το  γεγονός ότι μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα, το pilates βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, μας μαθαίνει να ελέγχουμε καλύτερα το σώμα μας και μας βοηθάει να αποκτήσουμε ευλυγισία, συντονισμό και καλύτερη ισορροπία. Χτίζοντας το σώμα μας από τα μέσα προς τα έξω, αποκτούμε καλύτερη στάση, κερδίζοντας extra πόντους, μόνο και μόνο επειδή στεκόμαστε σωστά, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε ψηλότεροι και πιο λεπτοί.

Αποκτούμε, λoιπόν, καλύτερη αίσθηση του σώματός μας και έξω από το χώρο του studio pilates και αρχίζουμε να βελτιώνουμε τη στάση μας σε όλες μας τις καθημερινές δραστηριότητες, στον υπολογιστή, στο γραφείο, κάνοντας δουλειές μέσα στο σπίτι, διώχνοντας έτσι κακές συνήθειες και στάσεις, που δημιουργούν συχνά μυοσκελετικά προβλήματα (αυχενικό, ενοχλήσεις στη μέση κ.ό.κ.).

Μπορεί να μην είναι το pilates η άσκηση που θα μας κάνει να κάψουμε λίπος και θερμίδες, όπως η αερόβια γυμναστική, αλλά μπορεί κάποιος να κάψει 200 με 300 θερμίδες ανάλογα με το επίπεδο στο μάθημα μιας ώρας.

Άλλωστε η φιλοσοφία του pilates μπορεί και πρέπει να μας συντροφεύει και στις άλλες φυσικές δραστηριότητες, στο τρέξιμο, την κολύμβηση και σε ό,τι άλλο επιλέγουμε να κάνουμε. Τι λέτε, εσείς θα το εγκαταλείψετε τώρα;

Συντάκτης: dimitranaskari

Comment
0

Leave a reply